В тенджера с капак се загрява 1 с.л. масло и 1 с.л. олио. Прибавя се оризът и се разбърква, докато стане прозрачен. Залива с врящия бульон и се оставя на силен огън хубаво да заври, разбърква се, покрива се с капак, изключва се котлонът и се оставя за 12 мин. Прецежда се, разбърква се с вилица и се оставя да се охлади.В 1 с.л. сгорещено олио се слагат джинджифилът, кориандърът и лютивият пипер. Разбъркват се кратко, докато си пуснат аромата. Прибавят се лукът и чесънът и се разбъркват за 1-2 мин.В уок или дълбок тиган се слагат 3 с.л. олио, сгорещява се хубаво и се слага нарязаното на ивици филе. Посолява се леко и се бърка, докато стане готово. Прибавят се оризът, соевият сос и лучената смес. Разбърква се около 5 мин. Накрая се добавят скаридите. Щом се затоплят, ястието се отстранява от огъня.Яйцата се разбъркват с малко сол и се изсипват в намаслен тиган. Изпържват се на омлет. Готовият омлет се нарязва на ивици, които се разбъркват с ориза преди сервиране.Всяка порция ориз се сервира с нарязаните домати и краставици.